Kirjoittaja Aihe: Polyamorisuus ja identiteetti  (Luettu 10308 kertaa)

Poissa Nanas

  • Viestejä: 4
Vs: Polyamorisuus ja identiteetti
« Vastaus #15 : Huhtikuu 01, 2014, 11:37:56 »

Elämä on pitkä ja ihmiset vaikeita, alati muutoksen alla olevia, tsiljoonan halun ja ahdistuksen aiheen ristipaineessa poukkoilevia neuvottelijoita. Minusta kaikissa ihmissuhteissa pitäisi keskittyä siihen, millaisia vastavuoroisia kompromisseja on järkevää tai ylipäätään mahdollista tehdä, eikä jähmeä arvomaailma auta siinä yhtään. Liian vahvaksi rakennettu identiteetti voi mielestäni olla myös ongelma, jos sen takia tulee sulkeneeksi pois liikaa vaihtoehtoja ja neuvotteluvaraa.

Olen AIVAN samaa mieltä.
Silti sanon että itselleni polyamoria on voimakkaasti myöskin juuri identiteettikysymys, josta en juuri nyt ole valmis luopumaan (edes käytännön ihmissuhdekuvio-järjestelynä)mistään hinnasta. Mutta kyllä. Ihmissuhteen rakentaminen vaatii aina kompromisseja ja voisimpa väittää, että useamman ihmissuhteen rakentaminen polykuvioon vaatii niitä vielä vähintään kaksinkertaisesti enemmän. Ja kompromissilla meinaan nyt positiivista lopputulemaa, johon suhteen ksapuolet voivat hyvillä mielin sitoutua.

Pollylle voimia - olisi nyt vuoden takaa kiinnostava huhuilla mitä topicin aiheesta nyt ajattelet. Noihin esittämiisi kysymyksiin sanoisin kuitenkin sellasta, että itse yrittäisin kanavoida polyenergiaa maailman rakastamiseen, eikä niitä kavereita tarvitse kenenkään halia pimeissä huoneissa - halailkaa niin julkisesti et kumppanitkin näkee! Lisäksi koittaisin kertoa mahdollisimman avoimesti fiiliksistäni kumppanilleni ja avata ylipäätään rakastamisen kokemusta yms. Vaikka rakastaisitkin koko maailmaa, niin se ei tarkoita, että haluat ryhtyä kaikkien sen osa-alueiden kanssa parisuhteeseen siltä seisomalta. Eikö vaan? Mitä se parisuhde muuten tarkoittaa?
Mieti miten polyt, joilla kuitenkin on vain yksi kumppani (syystä tai toisesta elävät "monosuhteessa") suhteutuvat tähän kuvioon. Ovat hekin osa polymeininkiä, vaikka polykuviot eivät autenttisesti elämäntilanteessa kosketakaan.